Чехия разгроми САЩ с 4:0 в първия четвъртфинал от Сетовното първенство по хокей на лед в Словакия. Така Яромир Ягър и компания станаха първия отбор, класирал се за следващата фаза. Именно ветеранът в състава на Чехия бе един от най-добрите на хокейната площадка и вкара три гола на “янките”.

Ягър откри в самия край на първата част, пак той направи резултата 2:0 в в началото на втората след асистенция на Томаш Плеканец, който пък покачи на 3:0 в последната третина и на практика реши изхода на мача. До края Ягър успя да оформи хеттрика си. Американците се представиха изключително слабо, като не организираха нещо по-различно в атака от това да вкарват шайбата в полето на своя противник и да я гонят.

Съперник на Чехия в полуфинала ще е отборът на Швеция, който във втория четвъртфинален сблъсък надви Германия с 5:2. През първата третина Торнберг и Берглунд вкара по едно попадение за “Тре кронур”, а Барта се разписа за немците. През втората част Персон и Ериксон покачиха резултата на 4:1, а Волф намали до 4:2. Крайното 5:2 оформи Торнберг в последната третина с втория си гол в мача. /БЛИЦ