Швейцария спечели с 3:2 след дузпи плейофната си среща срещу Беларус и се класира за четвъртфиналите по хокей на лед за мъже. В герой за победителите, известни с прякора си Ледоядите, се превърна вратарят Йонас Хилър, който спаси дузпа на Сергей Кощицин.

След по-малко от минута игра Алексей Калюжни се възползва от грешка на Хилър и отбеляза за 1:0 в полза на Беларус. Последваха нови удари към вратата на Йонас Хилър, но той спаси. Швейцарците отвърнаха на сериозните атаки на беларусите в 13-ата минута. Жулиен Спрюнгер отбеляза втория си гол в турнира и изравни резултата след пауър плей.

Във втората част Швейцария все пак стигна до пълен обрат в резултата. Хнат Доменикели бе в прегръдките на съотборниците си, след като отново имаше пауър плей и беларусите бяха с човек по-малко. Това бе исторически момент за Доменикели, който за първи път отбеляза гол за Швейцария.

След нов пауър плей този път за Беларус Константин Закаров вкара за 2:2 след добавка.

В продълженията швейцарците оказаха натиск, но в крайна сметка резултатът остана непроменен.
При дузпите по-точни се оказаха швейцарците. Томас Дерънс и Романо Лем преодоляха Мезин, докато беларусина Сергей Кощицин не издържа на напрежението и пропусна./БЛИЦ