Швейцарката Мариане Кауфман-Абдерхалден спечели изненадващо спускането във френския зимен център Вал Д'Изер, валидно за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Това бе първа нейна победа за Световната купа, постигната с време 1:47.28 минута.

На 29 стотни от 27-годишната швейцарка втора остана носителката на Големия кристален глобус за миналия сезон Тина Мазе. Словенката направи най-доброто си класиране от началото на сезона. Трета се нареди австрийката Корнелия Хютер с време 1:47.80 минута.

Представителката на Лихтенщайн Тина Вайратер остана четвърта с време 1:48.91 минути, но този резултат се оказа достатъчен, за да оглави генералното класиране за Големия кристален глобус.

Германката Мария-Хьофл-Рийш, считана предварително като фаворитка, завърши едва девета, а швейцарката Лара Гут даде 25-о време. Кралицата на скоростните дисциплини Линдзи Вон пък не успя да завърши. Американката, която неотдавна се завърна на пистата след тежка контузия на коляното, допусна грешка малко преди финала.

Със стартов номер 13 французойката Мариан Маршан-Арвие падна лошо, след като загуби равновесие при един скок и състезанието бе прекъснато за няколко минути, за да й бъде оказана медицинска помощ. По предварителна информация тя има контузия на рамото и е под въпрос за Зимните олимпийски игри в Сочи през февруари. Американката Стейси Кук с номер 15 пък се заби с голяма скорост в предпазните мрежи и надпреварата отново бе прекъсната за кратко.

В генералното класиране за Световната купа води Вайратер с 495 точки, следвана от Хьофл-Рийш с 490 и Лара Гут с 488 пункта.