Звездата на фигурното пързаляне Евгени Плюшченко възнамерява да заведе дело срещу руския спортен коментатор Андрей Журанков от Евроспорт 2. По време на излъчването на турнира от Четирите континента Журанков обявил в ефир съмненията си, че известният му сънародник е претърпял операция на гърба. Според него това е просто трик, като той обявил: “Подозирам, че такава операция изобщо не се е състояла, като се базирам на коментари от израелски колеги, които заявиха, че не могат да открият Плюшченко в болницата”.

Седемкратният европейски шампион заяви, че това е обида към него и целия руски тим по фигурно пързаляне. “Не заслужавам подобна обида с кариерата, която имам. Подобни негодници не трябва да работят в телевизиите”, коментира Плюшченко.

Журанков обяви, че е изразил лично мнение, основано на информация от други медии. На 11 февруари състезателят по фигурно пързаляне е внесъл жалбата си в съда.

В края на миналия месец Плюшчено се оттегли от Европейското първенство заради травма и няколко дни след това претърпя операция. Както е известно, роденият през 1982 година състезател е десеткратен шампион на Русия, трикратен световен шампион, олимпийски шампион от Торино и сребърен медалист от Игрите в Солт Лейк Сити и Ванкувър./БЛИЦ