Най-добрият ни биатлонист Красимир Анев заяви, че прекратява кариерата си след края на сезона. Именно на него се възлагаха големи надежди за добро класиране на Олимпиадата в Сочи 2014.

Късно вечерта в четвъртък 25-годишният самоковлия оповести решението си на своята страница във “Фейсбук”, малко след финала на индивидуалната дисциплина 20 км на олимпийското трасе в Сочи. Анев бе най-добре класиралият се българин, финиширайки на 13-о място с нито един пропуск в стрелбата. Вместо да се радва на доброто класиране обаче, Краси бе бесен от бавните ски, които го лишиха най-малко от влизане в Топ 5, а може би и от медал в дисциплината.

“Скъпи приятели и фенове на биатлона, след дълго обмисляне реших да сложа край на своята спортна кариера, след като завърши сезонът. Благодаря на всички, които ме подкрепяха и на всички, които ме критикуваха през годините, защото и подкрепата, и критиката са градивни неща. Пожелавам на всички ви много здраве и късмет”, написа Анев. След обявяването на решението последва вълна от въпроси и мнения от негови приятели и фенове. Голяма част от хората опитват да го накарат да преосмисли решението си и да остане в биатлона./БЛИЦ