Страхотен скандал се разразил в парламента заради участието на българските спортисти на Олимпиадата във Ванкувър. Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков бил упрекнат в прахосване на държавни средства. Според депутата от Коалиция за България Атанас Мерджанов туристическа агенция е закупила билетите за българската олимпийска делегация за Ванкувър в правонарушение, тъй като не е спечелила окончателно обществения конкурс на министерството.

Сметките на депутата показват, че билетът на всеки един от 40-членната делегация струва 3150 лева (1785 евро), докато средните цени на билет София-Ванкувър-София в различните авиокомпании варират между 837 и 1002 евро.

“Че на зимната олимпиада българските спортисти няма да завоюват медали, вече се потвърждава. За сметка на това има фирма, която ще е сред най-печелившите от раздаването на пари на нашите олимпийци”, заяде се депутатът.

Министърът отговори, че все още се надява на отличие, тъй като нашите големи състезатели тепърва започват. Той отхвърли обвиненията с мотива, че конкурсът за осигуряване на самолетни билети се е провел още през ноември от МФВС и резултатите били окончателни./БЛИЦ