Скандалът с изгонените от самолет от Канада до Германия руски хокеисти се разрасна и стигна до Държавната дума.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Припомняме, че тимът беше свален от борда, тъй като играчите отказвали да носят маски, а треньорът им беше обвинен, че демонстративно е запалил цигара в самолета.

Депутатът Дмитрий Свищев осъди остро поведението им и призова всички да бъдат наказани.

"Ако това, което всички разказват за инцидента е вярно, те трябва да бъдат наказани. Не може да се държат по този начин, защото вредят на цяла Русия", обяви той.

Колежката му - олимпийската шампионка по кънки бягане също пожела от Федерацията по хокей на Русия час по-скоро да обяснят ситуацията и нарече случилото се "голям срам".

По случая се изказаха и редица бивши шампиони на Русия, които определиха поведението на делегацията като обида към знамето на Русия и призоваха всички да бъдат дисквалифицирани и лишени от право на работа за поне една година.

Междувременно се появи информация от шведска журналистка, която обясни, че не играчите, а членове на делегацията с нарушили правилата и са се държали безотговорно.

Припомняме, че Световното първенство по хокей за юноши беше отменено в последния момент именно заради зачестилите случаи на COVID-19 сред играчите.