Уникални награди с публиката ще отбележат откриването на зимния сезон на Банско днес. Специален гост на шоуто е световно известният австрийски скиор Михаел Валхофер. Той, заедно с легендата на ските ни Петър Попангелов и 5-кратния носител на Световната купа Марк Жирардели, ще се състезава с любители на ските от 10 до 12 часа по специално подготвено трасе на писта "Алберто Томба".

Уникалната игра "Ловци на съкровища" започва в 13:30 часа. Само за 7 дни квотата от 900 души, които могат да участват в нея беше запълнена. За първи път в България публиката ще може да участва в игра от този тип. При нея в квадрат с площ от 1 декар ще са заровени 33 сандъка с награди. Най-голямата от тях е Ауди А1. Сред останалите награди, които могат да спечелят участниците, са пакети за почивки, вечеря в механа, уикенд за двама в хотел в Банско, сушен бански бут и бански суджук.

Феновете на ските ще могат да ползват лифтовете в събота на промоционална цена от 20 лв. Цените на картите през сезона остават на нивото от миналата година. Закупилите сезонна карта ще ползват отново бърз коридор и няма да чакат на опашка на кабината.

Програма на откриването на ски сезона:

17 декември, събота

10:00 - 12:00 часа- "Победи шампионите" на писта "Алберто Томба"

12:00 часа - финал на "Победи шампионите"

12:30 часа - Официално откриване на ски сезона и награждаване на победителите от "Победи шампионите"

12:40 часа - Концерт на X Factor на "Бъндеришка поляна"

13:30 - 14:30 часа - "Ловци на съкровища"

14:45 часа - Награждаване на "Ловци на съкровища"

22:00 часа - Тържествена заря пред Happy End