Славия започна с победа и две загуби участието си в новосъздадената Балканска хокейна лига. В надпреварата участват четири отбора – Славия (София), Металург (Скопие), Вукови (Сараево) и Спартак (Суботица). Турнирът беше създаден на 14 ноември след среща в Скопие. Генерален спонсор стана телевизионният гигант „Total TV“, което поема всички разходи по престоя на отборите в различните държави, където ще се провеждат турнирите.

Схемата на провеждане на Лигата предвижда четири турнира, по един домакински за всеки отбор, както и един финален, чийто домакин ще бъде определен допълнително. Турнирите са по един на месец. Първият състезателен уикенд в Балканската хокейна лига се състоя на 11, 12 и 13 декември в зала „Борис Трайковски“ в Скопие.

Славия започна с победа със 7:6 над босненския Вукови (Сараево), но след това българският тим отстъпи на Спартак (Суботица) с 2:8 и  на домакина Металург (Скопие) с 2:4. Следващият турнир ще бъде в Сараево, а след това ще се играят надпреварите в Суботица и София.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТУРНИРА В СКОПИЕ
11 декември 2015 г.
Металург (Скопие) – Спартак (Суботица) 2:3
Славия (София) – Вукови (Сараево) 7:6

12 декември 2015 г.
Спартак (Суботица) – Славия (София) 8:2
Вукови (Сараево) – Металург (Скопие) 1:4

13 декември 2015 г.
Спартак (Суботица) – Вукови (Сараево) 6:2
Металург (Скопие) – Славия (София) 4:2