Председателят на хокейния клуб Славия Георги Миланов обяви пред БЛИЦ, че за момента тимът временно е спрял участието си в първенството. “Белите” не се явиха за мача с ЦСКА от шампионата, но причините за това не са финансови. Славистите настояват за адекватни наказания на хокеистите на НСА, които предизвикаха сбивания по време на мача между двата тима в първия кръг (7:3 за Славия).
 
По време на срещата един играч на НСА е счупил стика си в главата на хокеист на Славия. Друг е подгонил състезател на “белите” по пързалката, за да се сбие с него, а реферите дори не са се намесили. След това играчите на НСА са скочили от своята резервна скамейка и са отишли пред резервите на Славия и започнали да ги бият. Един от нападателите е прескочил мантинелата и се е озовал в зоната на “белите”, нахвърлил се е върху славист и му е нанесъл доста удари.
 
Реферите не са успели да спрат случващата се лудост на леда. След инцидентите трима хокеисти на НСА са получили наказания. Двама играчи са отстранени за два мача, а този, който прескочил оградата и набил състезател на Славия, е със спрени права за един мач. Заради малките наказания и невъзможността да гарантират здравето и сигурността на своите хокеисти “белите” за момента са спрели участието си в шампионата.
 
“Към момента временно сме напуснали първенството. Очакваме Дисциплинарната комисия към федерацията да увеличи наложените наказания на играчите от НСА. Не може да счупиш стик в главата на противник и да те отстранят само за два мача. Намираме се в положение стенд-бай. Изчакваме да видим дали ще има ли нови решения. Ние искаме да участваме в първенството, но не и в такава корида. Отборът ни е млад. Страхуваме се за здравето на играчите си. На нашите момчета през януари им предстои участие в световно първенство до 20 г. в София и искаме да развиваме качествата им, но тук има опасност да останат увредени за цял живот. Искаме адекватни наказания за играчите на НСА. Единият от тях Стоян Тодоров имаше доживотно наказание. През миналата година беше опростен. Сега той подгони да бие наш хокеист, а му налагат нищожно наказание”, заяви Миланов, който е и треньор на Славия.
Веселин РУСИНОВ/ БЛИЦ