Словакия победи САЩ с 4:1 в среща от световното първенство по хокей и ще играе на четвъртфиналите. Словаците се нуждаеха от задължителна победа, докато американците вече си бяха осигурили класиране.

Европейският тим направи изключително силна първа третина и успя да отбележи две попадения във вратата на американците. Словаците стартираха великолепно и успяха да отбележат гол още в 15-ата секунда благодарение на Бранко Радивоевич. Мартин Бартек заби второ попадение в четвъртата минута и това даде увереност на тима. Рене Видареник покачи на 3:0 в средата на втората третина. Американците успяха да намалят в самия край, като автор на попадението бе Дани Кристо.

Последната третина премина в по-спокойно темпо. Две минути преди края американците смениха своя вратар и на полето се появи шести човек с идеята за изравнение. Секунди след това хокеистите на Словакия успяха да контраатакуват и след грешка на един от гардовете на САЩ, успяха да отбележат четвърто попадение, което реши окончателно срещата.

Окончателните двойки за четвъртфиналите ще станат ясни с края на последните срещи от днешния ден, около 12 часа българско време.