Хокейната федерация на Словакия днес взе решение да разреши на Лев (Попрад) да участва в шампионата на Континенталната хокейна лига (КХЛ) от следващия сезон.
 
Лев (Попрад) е наследник на Лев (Храдец Кралове), който трябваше да участва в КХЛ, но не получи разрешение от чешката федерация.
 
След това мениджърите на клуба се обърнаха към словашкия град Попрад и получиха съдействие за преместване на отбора. По този начин КХЛ взе решение да приеме тима в шампионата си.
 
През лятото КХЛ проведе инспекции на залата и дори направи програмата на първенството с участието на Лев (Попрад). Впоследствие обаче словшката федерация отказа да даде разрешение за участието на тима, тъй като нямаше яснота коя федерация ще регистрира играчите и техните трансфери.
 
В крайна сметка КХЛ реши да не допусне Лев (Попрад) до участие през този сезон. Континенталната хокейна лига още от създаването си се опитва да се разшири извън границите на Русия. В първенството участват отбори от Латвия, Беларус и Казахстан.
 
Имаше планове за включването на украинския Будивелник, но участието на тима от Киев пропадна заради липса на подходяща зала. Отбор от Литва също имаше намерение да се включи в КХЛ, но това не се осъществи. Пропаднаха и преговорите с шведския АИК и финландския Кярпят./БЛИЦ