Очакваният пробив на Континенталната хокейна лига на запад вече е факт. След Беларус, Казахстан и Латвия, сега и Словакия ще има свой представител в руския шампионат.
 
На 9 май (понеделник) ще се състои официална пресконференция в зала “Рим” на хотел “Краун Плаза” в Братислава, на която ще бъде обявено приемането на Лев (Попрад) в КХЛ от следващия сезон.
 
На брифинга ще присъстват президентът на КХЛ Александър Медведев, президентът на Световната федерация по хокей на лед Рене Фазел, генералният директор на Лев Роман Славчев и генералният мениджър на тима Тибор Туран.
 
Лев (Попрад) имаше намерение да участва в Континенталната хокейна лига още през миналия сезон, но не се разбра със словашката федерация. Преди това тимът трябваше да бъде ситуиран в Храдец Кралове, но срещна отпор от страна на федерацията на Чехия.
 
Присъствието на Рене Фазел на пресконференцията се тълкува като одобрение от страна на Световната федерация по хокей на лед за разширението на КХЛ в западна посока. Очаква се включването в шампионата на италианския Милан и на германски отбор./БЛИЦ