Словения спечели първата световна титла от шампионата по биатлон в Руполдинг (Германия). Отборът в състав Андрея Мали, Тея Грегорин, Клемен Бауер и Яков Фак взе златните медали в смесената щафета. Победителите ползваха само 7 допълнителни патрона и дадоха време 1:12.49.5 часа.

България не финишира, тъй като тимът ни беше затворен с обиколка. Нина Кленовска, Емилия Йорданова, Красимир Анев и Михаил Клечеров стигнаха само по последната стрелба и приключиха участието си. Още на първи пост Кленовска въртя допълнителна обиколка, което определи слабото ни класиране. Последна влизане в наказателния стадион и за Анев и с 13 допълнителни патрона не намерихме място сред финиширалите отбори.

На второ и трето място останаха големите фаворити Норвегия и Германия. Скандинавците бяха провалени от голямата си звезда Оле Ейнар Бьорндален, който имаше отлична позиция, но въртя наказателна обиколка и предаде с изоставане от почти минута. Емил Хегле Свендсен успя да финишира втори.

За Германия силен пост направи Магдалена Нойнер, но в последната стрелба Арнд Пфайфър въртя допълнителни 150 метра и въпреки аванса си не успя да удържи на бягането на Свендсен.

Топ 10 допълват Швеция, Русия, Беларус, Словакия, Чехия, Италия и Швейцария. Големият провал е за Франция. Отборът беше фаворит за титлата след силното си представяне в щафетите през сезона.