София ще приеме квалификационен кръг от Континенталната купа по хокей на лед. Надпреварата в Зимния дворец ще се състои от 30 септември до 2 октомври. Организатор на проявата е настоящият шампион на страната СК Ирбис-Скейт.

В турнира ще участват общо четири състава, като, освен домакините, в него сили ще мерят отборите на Зинитурбу (Истанбул), Бат Ям (Израел) и Партизан (Белград). Системата на провеждане предвижда двубои всеки срещу всеки, след които само заелият първа позиция тим ще се класира за следващата фаза от турнира, която ще се състои от 21 октомври в испанския град Хака.

Наставник на Ирбис ще бъде Цветан Михайлов, който специално за турнира в София ще замени титуляря на тази позиция – Станислав Мухачев. Руснакът движи организационните въпроси около събитието и освен това ще бъде основен състезател на домакините. В отбора ще играят словаците Юрай Душичка, Иван Малиняк и Кристиан Симо. Други известни имена в българския хокей, които ще бъдат в състава на родния шампион, са Алексей Йотов, Мартин Бояджиев, Мартин Гюров, Васил Василев и други.

Програма на турнира:
30.09
Партизан – Бат Ям
Зенитурбу – Ирбис-Скейт

01.10
Зенитурбу – Партизан
Ирбис-Скейт – Бат Ям

02.10
Зенитурбу – Бат Ям
Ирбис-Скейт – Партизан