Скандал избухна в родните ски, след като ветеранът Стефан Георгиев изригна срещу съотборника си Килиан Албрехт.
Дългогодишният капитан на националния ни тим по ски-алпийски дисциплини е на мнение, че при по-добри резултати за Световната купа австриецът с бг паспорт Килиан Албрехт е можел да помогне за трима наши състезатели във Ванкувър.
Двете квоти при мъжете сега са национални, подчерта пред Гонг Стефан Георгиев. Според него идеята с натурализирането на класния скиор покрай него да се развият останалите млади наши таланти е претърпяла пълен крах. Причината - Килиан няма нито една тренировка с бг отбора и съответно нито един съвместен лагер.
„Той просто отказа. Абсурдно е във федерацията да има пари, сериозни спонсори и да тъпчем на едно място. Аз нямам конфликт с никой, уважавам президента Цеко Минев, той ми помогна много с екипировка и покри други разходи по участията ми на състезания. Няма да се пенсионирам след Ванкувър. Ако някои хора във федерацията си направят труда да проверят в момента, водещите скиори са над 30 години. Ще се откажа, когато аз реша”, категоричен е Стефан Георгиев.
„Килиан е бил 4-ти на олимпиада. Той идва от върха, но защо не успя да изтегли останалите в състава, така както аз мога да уча младите,” недоумява опитният ни скиор.
„С Килиан се виждаме само по състезания, той си има собствена програма, собствен треньор, предполагам собствен бюджет, собствен транспорт, осигурен от федерацията. Килиан не пожела да тренира с нас. Той е заявил, че ако тренира с нас, по-добре да се откаже. В един момент отборът започна да буксува, защото няма конкуренция за развитие”, завърши 32-годишният Стефан Георгиев.