"Вярвам, че „българският“ Кристален глобус ще бъде нов стимул за развитието на белите спортове у нас," това се казва в поздравителния адрес, който председателят на БОК Стефка Костадинова изпрати до носителя на Световната купа по сноуборд Радослав Янков.

"Спечелването на трофея е постижение с изключителна стойност, което попълва нова златна страница в историята на зимните ни спортове. Честитя на Вас, на Вашия треньор Георги Атанасов, на ръководството на БФ ски и на всички, които съдействаха този ценен приз да стане български. Крайната победа за сезона е ново доказателство за огромния потенциал, който имаме ние, българите, позволяващ ни да бъдем конкурентни, че дори и по-добри от представители на нации, разполагащи с далеч по-качествени условия за подготовка и състезания.

Горди сме с великолепния успех, постигнат в един от най-популярните сред младите хора спортове. Вярвам, че „българският“ Кристален глобус ще бъде нов стимул за развитието на белите спортове у нас, включително за модернизацията на съоръженията и за подобряване условията в зимните ни центрове.

Бъдете все така целеустремен към световния връх. Успехите Ви са мощно вдъхновение за много деца, те са поредно доказателство за силата и таланта на българската нация. Надявам се Световната купа да бъде една голяма и важна стъпка към следващи победи, включително на олимпийските писти. Игрите в Пьончанг през 2018 г. са прекрасен шанс да демонстрирате отново талант, класа, непримиримост и упоритост, с които непрекъснато повдигате духа и самочувствието на българина," се казва още в поздравителния адрес на Стефка Костадинова.