Австриецът Марио Мат спечели слалома за Световната купа в Банско на пистата "Бъндерица". Край трасето, известно като писта "Томба", имаше доста повече публика, отколкото вчера. Така се създаде невероятна атомосфера. На официалната трибуна място бе заел и самият Алберто Томба, както и още редица легенди от зимните спортове.

Както и в първия манш, австрийската доминация продължи и във втория. Двукратният световен шампион в слалома Марио Мат, който водеше след първoто спускане, спечели първото място с общо време 1:50,35 минути. Сутринта Мат беше най-бърз с 54,21 секунди. Втори в крайното подреждане само на 0,04 секунди от него остана сънародникът му Райнфрeд Хербст, който заемаше второто място и след първия манш.

Без съмнение много доволен от представянето си в Банско е световният шампион в слалома от Гармиш-Партенкирхен Жан-Батист Гранж. Французинът спечели 60 точки и два кръга преди края на сезона се доближи максимално до Ивица Костелич (Хърватия) в битката за малкия кристален глобус. Гранж, който беше седми след първия манш, завърши с общо изоставане от 0,48 секунди зад Мат.

Най-добрият германски състезател в момента Феликс Нойройтер се нареди четвърти днес на 0,83 секунди от победителя. Пети в слалома завърши канадецът Майкъл Дженик с изоставане от точно секунда. Невероятно представяне записа Стив Мисилие от Франция. След като в първия манш сутринта той счупи щеката си, но успя да финишира 18-и с 55,80 секунди, той записа много силно представяне във втория манш и се изкачи до 6-ото място с общо изоставане от 1,07 секунди.

За Марио Мат, трикратен световен шампион, това бе 13-та победа в Световната купа в кариерата му. 12 от тези успехи са в слалома и един е в суперкомбинацията. Триумфът в Банско бе първата победа на Мат от две години. За последно той бе спечелил слалома в Оре на 14 март 2009 г.

При последния старт от Световна купа в България през 1984 година Марк Жирардели спечели слалома в Боровец.