Емил Хегле Свендсен спечели историческо за България преследване от Световната купа по биатлон. За първи път в историята страната ни имаше трима представители в преследването на мъжкия биатлон.

Михаил Клечеров стартира 17-и и с 1 грешка при стрелбата финишира 25-и в Хохфилцен (Австрия). Красимир Анев имаше 31-а стартова позиция и се предвижи с две места напред, след като сбърка три пъти на рубежа. Дебютантът Мирослав Кенанов се отказа преди четвъртата стрелба.

Иначе Свендсен тръгна четвърти и с две пропуснати мишени се пребори за златото. Състезанието беше много силни за Норвегия, като Тарей Бьо остана втория, а ветеранът Оле Ейнар Бьорндален се нареди пети, след като започна от 19-а позиция. Трети финишира изненадата от вчера Бенямин Вегер (Швейцария), който запази мястото си.

Досегашният в класирането за Световната купа Мартен Фуркад (Франция) отново стреля слабо и пет грешки му отредиха 24-ото място, с което слезе до 4-ата позиция в ранглистата. На върха са Карл Йохан Бергман (Швеция) и Свендсен с по 225 точки, а Бьо е трети с 205. Клечеров е 36-и с 42 точки, а Анев – 47-и с 24./БЛИЦ