Лидерът в генералното класиране за Световната купа по биатлон Емил Хегле Свендсен спечели втора победа от началото на сезона. Норвежецът взе първото преследване на 12,5 км при мъжете за сезона в Хохфилцен (Австрия) след оспорвана борба с великия си сънародник Оле Ейнар Бьорндален и представителя на домакините Симон Едер. Свендсен тръгна от 9-а позиция, но допусна само 1 грешка в стрелбата и грабна златото след страхотен финален спринт.

Среброто остана за потеглилия със стартов номер 7 Едер, който също порази 19 от 20-те мишени и финишира само на 1.6 секунда от победителя, а Бьорндален завърши трети, на 3.1 секунди зад Свендсен, с 3 грешки в стрелбата.

Единственият българин в преследването Михаил Клечеров тръгна от 34-а позиция и с 3 грешки в стрелбата завърши на 36-о място.

В генералното класиране начело продължава да е 24-годишният Свендсен, вече с 206 точки. На втора позиция излезе Бьорндален със 168 точки, а трети е австриецът Кристоф Зуман, завършил четвърти в днешното преследване, със 165.

Михаил Клечеров е 61-и с 12 точки, а Красимир Анев е 66-и с 4 точки./БЛИЦ