Чешките хокеисти Ярослав Беднарж и Ян Платил са пред подписване на договори с новака в Континенталната Хокейна Лига Лев (Попрад). И двамата имат опит в КХЛ. През миналия сезон 33-годишният нападател Беднарж игра за Торпедо (Нижни Новгород), а 27-годишният защитник Платил носеше екипа на Трактор (Челябинск). Беднарж е световен вицешампион с Чехия от първенството в Латвия през 2006 г.
 
В петък специалната комисия на КХЛ даде разрешение на Лев (Попрад) да се състезава в първенството от предстоящия сезон. Тимът ще играе в Източната конференция, дивизия Бобров, където ще има за съперници московските Динамо, ЦСКА и Спартак, както и СКА (Санкт Петербург) и Динамо (Рига). Домакинските си мачове ще играе в зала “Татравагонка Арена” в Попрад. Съоръжението за 5500 зрители ще бъде поделяно с местния ХК Попрад, който играе в словашкото първенство.
 
Лев (Попрад) е абсолютно нов клуб, създаден през тази година. Авторите на проекта са известният чешки хокеен агент Ярослав Зидек и руските бизнесмени Роман Славчев и Сергей Зайцев, които живеят в Карлови Вари. Първоначално техният клуб трябваше да играе в Храдец Кралове, но чешката федерация наложи забрана. Заради това ръководителите на проекта намериха нов дом на отбора Лев, след като се договориха с Попрад, а словашката федерация даде разрешението си.
 
Приствието на Лев (Попрад) в Континенталната хокейна лига стана възможно, след като на Будивелник (Киев) бе отказано включване в първенството от предстоящие сезон заради липса на зала. Членството на Лeв (Попрад) предстои да бъде одобрено от Съвета на директорите на КХЛ. Лигата е амбициозен проект, в който до момента участваха предимно отбори от Русия, както и казахтанския Барис (Астана), беларуския Динамо (Минск) и латвийския Динамо (Рига). Очаква се включването на отбори от Литва, Финландия и Швеция./БЛИЦ