Нагли апаши откраднаха кънките на част от играчите от националния ни отбор по хокей на лед броени дни преди световното първенство в София. Инцидентът станал на пързалката на Славия, където държавният ни тим се готви за участието си в планетарния шампионат. Без кънки са останали 12 национали.
 
Това не е първи инцидент от този род за българските хокеисти. Преди година, само седмица преди участието им на световното първенство в Мексико, юношите също останаха без кънки. Кражбата пак бе извършена на пързалката на Славия.
 
Съперници на България на световното първенство за мъже, Дивизия II, Група “В” са Мексико, Белгия, ЮАР, Израел и Китай. Шампионатът ще се проведе от 2 до 9 април в столичния Зимен дворец. Победителят се изкачва в по-горната група, а последният отпада в долната.
 
Това е второ световно първенство по хокей на лед, което страната ни приема само в рамките на месец. На шампионата за юноши нашите завършиха четвърти, а от Международната федерация похвалиха домакините за отличната организация.