Тампа Бей оглави класирането в Атлантическата дивизия от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), след като се наложи с 4:1 срещу Отава за осмия си пореден успех през редовния сезон. "Светкавиците" са равни по точки с Флорида, но имат два успеха повече в редовното време през сезона - втори показател за тайбрек.

Седрик Паке откри резултата в полза на Тампа Бей след 4:14 минути игра през първата третина, а Онджей Палат удвои аванса на гостите малко преди сирената на частта. Марк Метот намали изоставането на Сенаторите в началото на последната третина, но Никита Кучеров вкара за 3:1, а Стивън Стамкос се разписа на празна мрежа секунди преди края на редовното време на двубоя.

Бен Бишъп спаси 34 удара на вратата на "светкавиците", които вече заемат втора позиция за плейофите на Източната конференция. В тях най-вероятно ще попадне и Питсбърг, който победи съперника в Столичната дивизия Ню Йорк Рейнджърс с 4:1 и поведе с пет точки срещу Филаделфия в спора за осмата и последна квота за плейфоите.