В последните месеци се разразиха два скандала свързани с облеклата на състезателите по фигурно пързаляне. Първият бе с руската двойка Оксана Домнина/Максим Шабалин, който си навлякоха гнева на австралийските аборигени на Европейското. 

На шампионата на САЩ пък Джони Уеир бе облечен с костюм, украсен с кожички. Защитниците на животните веднага се обявиха против него и го засипаха с протестни писма. Джони не облече тоалета във Ванкувър, където остана шести.

Руската двойка обаче не се отказа от аборигенския танц. Домнина и Шабалин имаха сериозна конкуренция при танцовите двойки, който бяха коя от коя по странно облечени за оригиналния си танц.

Британските представители Шинейд и Джон Кър, който са брат и сестра, заложиха на кънтри стил. Според експертите изборът им е глупав, а не впечатляващ. Те останаха осми в крайното класиране.

Френският отбор изглеждаше като изваден от декорите на филма “Мулен Руж”. Изабел Делобел и Оливър Шонфелдер играха кан-кан, като красивата французойка бе доста затруднена от многопластовата си пола.



Домнина и Шабалин заложиха на аборигенския танц. За да си спестят проблемите обаче трикото бе в няколко тона по-светло и не имитираше тъмна кожа.

Американската двойка Мерил Дейвис и Чарли Уайт, която остана втора, заложи на стила Боливуд. Двамата пресъздадоха сватба в Мумбай.

Яна Хохлова и Сергей Новитски бяха избрали цветни, зелени тоалети.

Японците Кати и Крис Рийд показаха културата на страната си.

По примера на британците и втората френска двойка бе заложила на кънтри стила. Натали Пешала и Фабиен Бурза бяха в доста по-успешен вид./БЛИЦ