Американецът Тед Лигети води след първия манш на гигантския слалом от Световната купа в алпийските ски при мъжете, който се провежда в Банско.
 
Лидерът в класирането за Малкия Кристален глобус в дисциплината премина писта “Алберто Томба” за 1:11,07 минути. Той има аванс от 0,16 секунди пред австриеца Марсел Хиршер, който е втори в класирането на гиганския слалом.
 
На трето място е Тома Фанара от Франция, който изостава на 0,31 секунди зад Лигети. Другата голяма звезда на американските ски Боде Милър падна точно преди финала. Той пресече финала с гръб и е с последно време от финиширалите (изоставане от над 16 секунди) и няма да участва във втория манш. Ветеранът призна, че най-вероятно няма да се спусне и в утрешния слалом.
 
Никола Чонгаров завърши с 41-о време, но резултатът му е по-добър от този на Милър. Българинът се спусна за 1:15,42 минути. Другият наш представител Георги Георгиев не финишира. Той отпадна малко преди финала. Гигантският слалом по традиция не е силна дисциплина за българите. От нашите скиори се очаква по-добро представяне в слалома утре.

Боде Милър:

2_4.jpg