Французойката Теса Уорли спечели гигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени в Аспен, САЩ. Със силно каране във втория манш 21-годишната Уорли завърши с общо време от 2:06.81 стотни, за да запише общо трета победа в кариерата си за Световната купа и втора в дисциплината в курорта в Колорадо след 2008 година.

Французойката, която беше осма след първото спускане, изпревари само със стотна от секундата в крайното класиране олимпийската шампионка Виктория Ребенсбург от Германия.

Ребенсбург, която спечели първия гигантски слалом за сезона в австрийския зимен център Зьолден, водеше с почти 6 десети от секундата след първия манш, но не успя да запази преднината си.

На трето място на две стотни от секундата пък завърши световната шампионка в дисциплината Катрин Хьолцъл също от Германия.

Трикратната носителка на Световната купа и голяма надежда на домакините Линдзи Вон отпадна разочароващо в първия манш.

Друга американка Джулия Манкузо се провали във втория манш и остана с осмо време в крайното класиране, след като беше втора след първото спускане.

В генералното класиране след три състезания от сезона води Ребенсбург със 180 точки, пред сънародничките си Мария Рийш със 154 точки и Хьолцъл със 140 точки.