Председателят на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска призна за желанието на наше момиче да се състезава за Словения. Става въпрос за Ния Димитрова, която стана европейска шампионка за девойки през 2012 година.

“Ния Димитрова изяви желание да се състезава за Словения. Ние й казахме, че няма как да я пуснем просто така. Доста изненадващо. Естествено й отговорихме с “не”. Питането й беше безвъзмездно да я освободим, но никой от Управителния съвет не го одобри. Не беше уведомила дори треньора си", сподели бившата олимпийска шампионка.

"Мотивите й са, че семейството й иска да се установи в Словения и няма да се прибира. Но те се местят често, бяха и в Австрия. Ще изчакаме словенците да се свържат с нас, досега не са го направили. Ако няма разрешение от нас, няма право да се състезава 2 години", добави Дафовска.

Шампионката от Нагано коментира и коментарите на Красимир Анев, който заяви, че мисли за отказване: "При Краси има много причини. Мисля, че е прекалено взискателен. Имал е забележки към всички свои треньори досега. А ние си имаме този определен капацитет.”/БЛИЦ