Носителката на Големия Кристален глобус в алпийските ски Тина Мазе завърши успешния си сезон в победа в старта на гигантски слалом в Ленцерхайде (Швейцария).
 
Словенката, която стартира сезона с победа в гигантския слалом, спечели петия си успех в дисциплината и завърши с 2414 точки в генералното класиране за Световната купа.
 
С 11 победи и 24 подиума тя подобри рекорда на Линдзи Вон от 1980 точки, поставен през миналия сезон. Словенката остави далеч след себе си в класирането втората Мария Хьофъл-Рийш, която има 1313 точки.
 
Мазе, която се качи на подиума във всеки един старт на гигантски слалом от началото на сезона, финишира в Ленцерхайде с общо време 2 минути и 16,67 секунди. Тя победи световната шампионка в дисциплината Теса Уорли с 0,35 секунди.
 
Французойката беше първа след първия манш, но не устоя на темпото на словенката при второто спускане по пистата. Трето място зае швейцарката Лара Гут, която финишира на 1,38 секунди зад победителката, въпреки че загуби щека във финалната секция.