Владимир Илиев триумфира в дългата дистанция на 20 километра в първия състезателен ден от държавното първенство по биатлон, провеждащо се в Белмекен. Илиев сбърка 6 пъти на стрелбището и се наложи над конкуренцията. Втори остана капитанът Михаил Клечоров с 3 пропуска, а трети Красимир Анев с 5 наказателни минути.

В състезанието се пусна и норвежец. Представителят на една от големите сили в този зимен спорт - Ейвин Ватердал, е приятел на българската националка Стефани Попова. Тя е от Троян и затова норвежецът участва в индивидуалния старт на 20 км от състава на Аякс (Троян). Ватердал зае 11-о място от 17 състезатели в дисциплината с цели 11 грешки.

Владимир Оряшков спечели надпреварата при младежите с 5 грешки на рубежа. Втори е Станислав Ангелков с 6, а тройката допълва Петьо Иванов с 11 допълнителни минути.

При юношите старша възраст победата е за Кристиян Стоянов с 3 пропуска, пред Християн Георгиев със 7 и Петър Вълчев с 6 наказателни минути.

Даниела Кадева спечели състезанието на 15 км.Тя допусна само две грешки и финишира пред Стефани Попова и Дафинка Коева, съответно с 4 и 7 наказателни минути.

При девойките триумфира Гергана Велкова, пред Мария Цакирис и Ивелина Димитрова. В по-ниската възрастова група победи Милена Тодорова, а тройката се допълва от Мария Здравкова и Виктория Комитова.