Анахайм надделя като гост над Нешвил с 3:2 след дузпи и с четвъртата си поредна победа се доближи само на 2 точки от първото място в Националната хокейна лига.

Домакините на два пъти повеждаха в резултата в редовното време с голове на Дейвид Легуонд и Шей Уебър, но съперникът отвръщаше с точни удари на Мат Белески и Патрик Маруун.

Кори Пери пък вкара решаващата дузпа за осмия успех в последните девет мача на отбора, който е убeдителен лидер в Тихоокеанската дивизия. Вратарят-новак Виктор Фаст направи 32 спасявания и записа осма поредна победа от началото на кариерата си в НХЛ.

Торонто пък спечели канадското дерби срещу гостуващия Отава с 3:0. Вратарят Бен Скривънс отрази всичките 34 удара и записа първи "шутаут" в кариерата си. Фрейзиър МакЛарън, Тайлър Бозак и Джон-Майкъл Лайлс на празна врата оформиха седмия успех в последните десет мача на Торонто.

Джон Таварес се отличи с хеттрик и асистенция, а Ню йорк Айлендърс отнесе гостуващия лидер в Източната конференция Ню Джърси с 5:1. Мат Мълсън се отличи с гол и три асистенции, а Михаел Грабнер също се разписа. Вратарят Евгени Набоков завърши с 30 спасявания за победата.Марек Зидлицки отбеляза почетното попадение за Ню Джърси, а с асистенцията за него Иля Ковалчук записа точка в шести пореден мач и вече има 800 точки в кариерата си в лигата.

Монреал се изкачи на върха на Североизточната дивизия след 4:1 над гостуващия Филаделфия. Новобранецът Брендън Галахър се отличи с гол и асистенция, а Давид Дьошарне, Томаш Плеканец и Рене Бърк също се разписаха за третата поредна победа на канадците. Даниел Бриер вкара почетния гол за гостите.

Тампа Бей прекъсна серията си от шест последователни загуби след 6:5 с продължения над домакина Флорида. Беноа Пулио се разписа два пъти, включително и победното попадение в 1:19 минута на допълнителното време. Стивън Стамкос се отличи с два гола и асистенция, а Теди Пърсел изравни 10.4 секунди преди края на редовното време и добави попадение и две асистенции. Джак Скил и Шон Матиас завършиха с по гол и асистенция за домакините

Едмънтън отправи рекордните в клубната история 56 удара в един мач и победи гостуващия Колорадо с 6:4. Джордън Еберле се отличи с два гола и асистенция, а Алеш Хемски се разписа два пъти за успеха. Вратарят Семьон Варламов направи 50 спасявания за гостите, но това не помогна да бъде избегнато поражението.

Чехът Мартин Ханзал завърши с два гола и асистенция и помогна за победата на Финикс с 5:3 като домакин на Кълъмбъс. Гостите допуснаха втора поредна загуба и останаха на последното място в лигата.