Вашингтон Кепитълс победи Отава Сенатърс с 2:1, като това беше трета поредна победа за тима от американската столица. Кепитълс стигнаха до успеха с голове на Джей Бийгъл и Никлас Бекстрьом през втората третина.
 
С асистенции и за двете попадения се отличи Майк Грийн, а вратарят на Вашингтон Брендън Холтбил отрази 38 удара. Ерик Кондра вкара единствения гол за „сенаторите“, докато стражът на тима Крейг Андерсън направи 21 спасявания.
 
Райън Кеслър вкара в 58-ата секунда на продължението за победата на Анахайм Дъкс с 3:2 над Сан Хосе Шаркс в калифорнийско дерби. Така „патоците“ спечелиха за девети път в последните си 11 мача.
 
Калгари Флеймс спря серията си от осем поредни загуби, след като се наложи с 4:3 след продължение над шампиона Лос Анджелис Кингс. Това беше първа победа за Калгари като гост след повече от месец. Марк Джордано вкара победния гол 4:07 минути след началото на продължението, а Джони Гутро вкара хеттрик в редовното време. Тревър Люис, Мариан Габорик и Джейми Макбейн се разписаха за „кралете“.