Двама бивши биатлонисти и един треньор получиха условни причини, а други шестима бяха оправдани заради допинг скандала в тима на Австрия на олимпийските игри през 2006-та година в Торино, предава агенция АПА. Както е известно тогава при обиск в жилищата на австрийския отбор бе открито медицинско оборудване за кръвопреливане и други пособия, използващи се при кръвния допинг. Тогава австрийските биатлонистите и треньорите напуснаха преждевременно Торино и се завърнаха в родината си. МОК също ги наказа с лишаване от състезателни права завинаги.

Треньорът по ски-бягане Емил Хох беше осъден на година и осем месеца условно и глоба от 26 хиляди евро. Бившият състезател по биатлон Волфганг Пернер получи присъда от година и шест месеца и 23 хиляди евро глоба, а друг състезател - Волфганг Ротман беше осъден на година и четири месеца и 20 хиляди евро глоба.

Пернер и Ротман обявиха, че ще обжалват присъдите. Шестима други, замесени в скандала бяха оправдани. Това са шефът на федерацията по ски Петер Шрьокснадел, спортният директор Маркус Гандлер, бившият треньор Валтер Майер, лекарят Петер Баумгартл и ски-бегачите Мартин Таубер и Юрген Пинтер.