ЦСКА се победи "Левски" с 9:8 (4:5, 3:2, 2:1) в драматична среща от първия кръг на Държавното първенство по хокей на лед, състояла се в Зимния дворец в София.

Атанас Атанасов реализира хеттрик за "червените", включително и победното попадение 4 минути преди края. Петър Михов, Андрей Вачков, Иван Велев, Симеон Николов, Димитър Махмудиев и Красимир Монов също се разписаха за ЦСКА.

За "Левски" Цанко Тодоров също се отличи с хеттрик, а Иван Маринов, Георги Димитров, Георги Бангеев, Стефан Стефанов и Валентин Стоичков вкараха останалите попадения за "сините".

"Левски" имаше аванс от 8:7 в средата на третата част, но допусна обрат. Основна причина за поражението беше факта, че хокеистите на "сините" направиха повече нарушения и играха цели 20 минути в числено намален състав срещу едва 8 наказателни минути за съперника.

Лидер в класирането е Славия с 2 точки, пред ЦСКА също с 2 точки и "Левски" без спечелена точка до момента. Славия и ЦСКА е последната среща от първия кръг. Тя ще се играе на 1 декември (четвъртък) на пързалка "Славия" от 19:30 часа.