Славия победи ЦСКА със 7:2 в среща от първенството на България по хокей на лед за юноши до 16 години, която премина при грозни сцени и масови сбивания. Напрежението в грубия двубоя доведе до бой, скандали и недопустимо поведение на всички на леда.

Отборите заложиха на неспортсменски и непозволени действия, а съдиите наказаха двата отбора с общо 106 наказателни минути (78 минути за Славия и 28 за ЦСКА).

Двама от състезателите на Славия бяха отстранени до края на мача за ритане на съперник, а на други четирима - по двама от двата тима, бяха наложени дисциплинарни наказания за неспортсменско поведение.

За грозните сцени допринесе и липсата на охрана, което е пропуск от страна на ръководството на федерацията и администриращите първенството.

Повечето играчи на двата отбора са национали на България, които след четири дни заминават за Тайван, където от понеделник започва световното юношеско първенство, дивизия 3.

След края на мача при напускането на игралното поле двата отбора отново се сбиха. Накрая дежурният наблюдател на срещата и шеф на съдиите Гиньо Кръстев намери автомобила си със срязани гуми.

Ръководството на БФХокей на лед трябва да вземе мерки при подобни инциденти и да осигурява охрана на мачовете при подрастващите.