От няколко години България е утвърдена дестинация за зимни спортове, каза пред БНТ Цветелина Бориславова, която чрез инвестиционното дружество Си Ес Ай Еф е една от най-големите инвеститори в зимни курорти у нас.

Според Бориславова, това, което е постигнато през последните години, е гордост за нас като българи. “Спортът помага да се увеличи популярността на една дестинация. Затова ние полагаме и ще полагаме усилия за увеличаване на известността на България като място за зимни спортове и на Пампорово като една чудесна възможност за практикуването им”, каза още Бориславова.

Според нея, това, което страната ни предлага като условия в Пампорово и в Банско, е много добро. Такава е и оценката от ФИС. “Важно е да има добри условия за едно състезание, но и останалите елементи, които съпътстват такава проява, не са за пренебрегване”, смята Цветелина Бориславова.

Сред тях тя постави известното българско гостоприемство, наличието и на други услуги, свързани с приятното прекарване на туристите в курортите. “Отзивите и от състезатели, и от туристи са много високи”, допълни Бориславова. Припомняме, че Пампорово е домакин на Европейската купа за жени./БЛИЦ