Елизавета Туктамишева записа първа победа в Гран при сериите след две години пауза, пише Красивата страна на спорта. Голямата сензация от турнира в Китай е провалът на европейската шампионка Юлия Липницкая, която след първа оценка на кратка програма се срина във волната, но все пак остана втора. Канако Муриками от Япония е трета.

За Туктамишева това е пето състезание за сезона, след трите победи на Небелхорн Трофи, Финландия Трофи и Купата на Ница и второто място на Скейт Канада. Възпитаничката на Алексей Мишин е и сигурна участничка на финала в Барселона.

Днес тя беше безгрешна в програмата си с ориенталски мотиви и събра 196.60 точки, което е личен резултат. Единственото колебание беше при втория троен луц, който стана двоен, а всичко друго беше перфектно.

Липницкая водеше в класирането, но падане във втория й скокови – троен салхов – елемент на “Ромео и Жулиета” я срина. До края тя почти не изпълни скок без грешка и получи едва четвърта оценка за волна програма и сбор от 173.57 точки.

С дребни неточности японката Канако Муриками се качи на подиума – 169.39 точки. Най-големият скок в състезанието направи младата американка Полина Едмундс, която от седма в кратката програма вчера, получи втора оценка днес и финишира четвърта.