Легендарният норвежец Оле Ейнар Бьорндален спечели спринта на 10 км за мъже от втория старт за световната купа по биатлон за сезона в австрийския зимен център Хохфилцен.

36-годишният Бьорндален стреля без грешка и измина дистанцията за 26:14,0 минути, за да запише втори пореден успех в спринта този сезон.

Това е негова 90-а победа в кариерата в световната купа по биатлон, и общо 91-а, тъй като има един успех в състезанията по ски-бягане. Бьорндален е най-успешният спортист в зимните спортове - пет олимпийски титли, 14 златни медала от световни първенства, шест пъти е носител на Световната купа по биатлон.

След Бьорндален завършиха трима руснаци, информира БТА. Втори е Николай Круглов без грешка, на 6,7 секунди, трети - Евгени Устюгов с 1 грешка на 10,1 секунди и Максим Чудов с 1 грешка, на 13,6 секунди.

"Беше добро състезание, победих с минимална разлика", каза Бьорндален след състезанието.

Емил Свендсен (Норвегия), който завърши 9-ти днес, остава лидер в генералното класиране със 146 точки от три старта. Най-добре от българите се представи Михаил Клечоров - 34-и без грешка, на 1:18,9 минути от Бьорндален. Красимир Анев е 67-и, Владимир Илиев - 101-и, а Мартин Богданов - 109-и от общо 135 завършили състезатели.

Утре световната купа в Хохфилцен продължава с преследването при жените и при мъжете. /БЛИЦ