Атрактивният фигурист от Узбекистан Миша Джи спечели за втора поредна година състезанието при мъжете от турнир за Купа „Денкова-Стависки“, предава Красивата страна на спорта. Публиката в Зимния дворец не спря да аплодира артиста Миша дълго след изпълненията му, а той не отказа снимка на децата в залата. В двете програми атлетът, който има квота и за Олимпиадата в Сочи, беше номер 1 и спечели със 199.20 точки.

С много добра волна програма втори остана Шафик Бесеже – 170.93. Французинът имаше тежко начало на сезона и беше принуден да пропусне Гран при сериите заради контузия. Затова той остана доволен от представянето си. Неговият сънародник Пиер-Ноел Антоан завърши трети със 166.51 точки. Четвърти е добре познатия Павел Игнатенко от Беларус.

Отлично във волната програма се представи българинът Манол Атанасов и с четвърта оценка зае крайната пета позиция. Той събра 150.01 точки, което е близо до личния му резултат. За съжаление една от комбинациите му не се получи, иначе той имаше шанс и за четвъртата позиция.

Другият ни представител Ясен Петков остана седми от осем участника. Той заслужи 130.01 точки. На леда не излязоха записаните за участие известни в Европа състезатели Ким Лусин (Монако) и Маурицио Зандрон (Италия)./БЛИЦ