Руснакът Евгений Устюгов преодоля слабата си стрелба и лошите атмосферни условия в Оберхоф (Германия), за да спечели втората си поредна победа в Световната купа по биатлон за мъже. Той излезе начело и в генералното класиране.

Устюгов спечели спринта на 10 км, въпреки че пропусна три от петте си мишени при втората стрелба във ветровитото и студено време. Той обаче се оказа достатъчно бърз, за да изпревари трикратния олимпийски шампион Михаел Грайс от Германия с 2,8 секунди.

Руснакът мина трасето за 28 минути, 45 секунди, а Грайс завъртя две наказателни обиколки заради двете си пропуснати мишени. Шведът Карл Йохан Бергман стана единственият биатлонист без грешка в стрелбата и финишира трети с изоставане от 8,2 секунди.

С този успех Устюгов се премести от четвърто на първо място в генералното класиране за Световната купа с 283 точки, докато американецът Тим Бърк падна на втора позиция с 275 точки, след като днес завърши 19-и.

Най-добре от българския отбор се представи Михаил Клечеров, който завърши на 52-о място с три пропуснати мишени и изоставане от 2 минути, 44,4 секунди. Красимир Анев е две позиции по-назад. Владимир Илиев е 86-и, а Мирослав Кенанов – 93-и./БЛИЦ