Олимпийският шампион и четирикратен световен Боде Милър претърпя инцидент снощи и се наложи веднага да бъде опериран. 37-годишният американец няма да участва до края на Световното по ски алпийски дисциплини във Вейл и Бийвър Крийк в родината си след падане, при което пострада. Милър летеше с над 100 км/час, когато се преобърна по гръб по време на супергигантски слалом. Инцидентът дойде точно, когато звездата даваше най-добро време, но закачи кол с едната си ръка и центробежните сили го изхвърлиха.

При свирепото падане ветеранът се отърва без счупване, но с кървяща рана на крака, който разряза при инцидента.

Неприятната случка се разигра пред очите на съпругата на Боде Милър и децата им. Въпреки падането и дълбоката прорезна рана над десния прасец, Боде слезе на финала и успокои притеснената си жена - Морган Бек, както и сина си Самюел и дъщеря им Джесика.

Докато легендарният алпиец разговаряше с тях лекар превързваше раната му. Минути след това Боде Милър се озова в медицинския център във Вейл, където бе опериран успешно, но няма да може да участва в останалите стартове от Световното.

Това беше първото състезание на един от най-атрактивните скиори алпийци след операцията в гърба през ноември. Милър отсъстваше от пистите от март 2014 година и сега отново ще му се наложи известно време да бъде само зрител.

* Заб: Видео кадрите и снимките не са подходящи за деца под 18 години и за хора със слаби сърца:




bode.jpg

________1.jpg

________2.jpg