Известната цигуларка Ванеса Мей потвърди своето намерение да представлява Тайланд на зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г. 34-годишната музикантка има двойно поданство – британско и тайландско. Тя още през 2010 г. прати молба към Олимпийския комитет на Тайланд да бъде включена в състава на националния отбор по алпийски ски на страната. Цигуларката получи положителен отговор на желанието си.
 
За да получи олимпийски лиценз, Ванеса Мей трябва да участва в минимум пет състезания под егидата на Международната федерация по ски (FIS). Тя ще избира в коя дисциплина да се спусне – гигантски слалом или слалом. Известната цигуларка е сред петте тайландски скиори, които са потенциални участници на олимпийските игри в Сочи. До момента Тайланд има в спортната си история само един участник на зимни олимпийски игри. Прават Нагвахара участва на Олимпиадата в Солт Лейк Сити през 2002 г. в ски бягането.
 
“Хората се учудват, когато ме видят на пистата. Състезанията по ски са моя мечта от времето, когато бях 14-годишна. Не тая някакви илюзии и не разчитам на място на подиума. Дори не очаквам да съм сред стоте най-добри. Освен това винаги има шанс да се получи контузия, но животът е кратък и трябва да се прави това, което е нужно. Самото участие на олимпийските игри в Сочи ще бъде сбъдната мечта”, заяви Ванеса Мей.