Вашингтон Кепитълс стана шампион на редовния сезон в НХЛ, след като се наложи с 4:1 над Кълъмбъс Блу Джакетс. Така столичани вече имат 54 победи и 21 загуби и изравниха клубния си рекорд за най-много постигнати успехи в рамките на редовен сезон.

Джъстин Уилямс откри резултата за Кепитълс в средата на първата третина, но две минути преди нейния край Кем Аткинсън изравни. Том Уилсън възстанови аванса на Вашингтон в началото на третата част, а до края на мача се разписаха Ти Джей Оши и Никлас Бекстрьом. Вратарят на тима Брейдън Холтби спаси 21 удара. Сега столичани ще очакват получаването на „Президентс трофи“, който се дава на победителя от редовния сезон.

Сан Хосе Шаркс се класира за плейофите на НХЛ за 11-и път в последните 12 години. Това стана факт, когато „акулите“ надвиха Лос Анджелис Кингс с 5:2 и спряха серията си от три поредни загуби.

Венсан Льокавалие даде аванс на „кралете“ в средата на първата третина, но малко след това Джъстин Браун изравни. Джо Павелски изведе Сан Хосе напред през втората част, но преди нейния край Льокавалие направи 2:2 с втория си гол в мача.

Джо Торнтън, Мелкер Карлсон и Джъстин Браун се разписаха за Шаркс през третия период. Вратарят на Сан Хосе Мартин Джоунс отрази 30 удара, а Джонатан Куин направи 26 спасявания на вратата на Лос Анджелис.

 Kласиране, резултати, програма и всичко за НХЛ - ТУК !!!