45 журналисти - скиори (35 мъже и 10 жени) , представляващи 23 печатни и електронни медии от София и Смолян, не се стреснаха нито от 18-е врати за гигантски слалом по трасето в долната част на стръмната „Стена” под връх Снежанка, нито от нетипичния за Пампорово и Родопите хапещ студ. Затова те още по-разгорещено се спуснаха към финала в борбата за медали и награди от веригата спортни магазини SLS, М-Тел и “Евроинс”.
BGLive_Pamporovo_1000_IMG_1976.jpg
 Вече 49-ото Национално първенство по ски за журналисти в Пампорово , организирано от Българския ски клуб на журналистите (БСКЖ) и този път заедно с “Пампорово АД”, не случайно години наред е включено в състезателния календар на БФ ски. Съдийството и провеждането на състезанието от страна на домакините и Пи-Ар агенцията Case бяха толкова прецизни, че не оставиха никакво съмнение дори у мърморещите журналисти в пълната готовност на Пампорово да приеме след по-малко от месец Европейската купа по ски (слалом мъже) на 12 и 13 февруари т.г.
 
 Най-оспорвана бе борбата за призовата тройка в най-многолюдните и “железни” групи – при най-младите мъже до 45 г. и в най-старшата възраст - над 55 г. Иначе най-бързо спряха хронометрите след двата манша на гигантския слалом колегите Диян Колев, водещ на сутрешния блок в ВВТ и Елена Гюрова, продуцент в “Тази сутрин” на bTV. Очевидно и на двамата млади (от групите до 45 г.) много благоприятно им се отразява ранното ставане сутрин, за да бъдат в топ-форма и за утринни слаломи. 
 Със златни медали и спортни награди от марката «Росиньол» и М-Тел се окичиха също : мъже 45-55 г. Юлиян Стоянов, главен редактор на в. “Лична драма” и бронзов медалист от Световното журналистическо първенство по ски в Банф-Лейк Люиз (Канада) през 2011 г., над 55 г. –Петър Горненски, директор на издателство “Горекс”. Неговата съпруга Мария Горненска дублира семейния успех при жените над 55 г. 

 В средната група - 45 -55 г. Веселина Маринова (сп. “Меню”), внучка на известния поет, планинар и скиор Ламар , очевидно си бе подбрала най-подходящото победно меню за закуска в хотел “Перелик” и остави съперничките си далеч зад себе си. За пети пореден път на старта застанаха и сноубордисти, макар и само трима мъже и една дама. От тях най-бърз се оказа колегата Николай Колев. Победителите получиха и целогодишна планинска застраховка от “Евроинс”.
 
Носител на купата “Петър Илиев” (по името на съоснователя и дългогодишен председател на БСКЖ ) за значителен принос в утвърждаването на колегиалния дух и укрепването на семейството на журналистите- скиори стана юристът- журналист Тихомир Шолев (БСКЖ), “таен юрисконсулт” на Клуба.
 
Накрая естествено победителите трябваше да почерпят победените, а веселата глъч и танците на дансинга държаха до късно буден любезния персонал на хотелския комплекс.
БОРИСЛАВ КОСТУРКОВ