Европейските шампиони Татяна Волосожар и Максим Транков спечелиха състезанието при танцовите двойки от първото за сезона голямо състезание по фигурно пързаляне. Руското дуо триумфира на “Небелхорн Трофи”, който се провежда в немския град Оберсдорф. Световните вицешампиони за последните две години представиха новите си програми и получиха най-високи оценки за тях. За интерпретацията си по музика от “Кръстникът” Волосожар и Транков заслужиха 65.24 точки за краткия си танц, а още 131.31 добавиха за волната си програма, която е под цигулките на Бах. Общият резултат на победителите е 196.55 точки.

Втори останаха американците Кейдън Дени и Джон Коклин със 178.90 точки. На третата позиция се наредиха показалите сериозно израстване французи Ванеса Джеймс и Морган Кипре (151.52 точки).

При мъжете номер 1 е Нобунари Ода. Японецът получи 233.33 точки. Втори и трети са Константин Меншов (Русия) с 212.94 точки и Кийгън Месинг (САЩ) с 210.79. Двама от най-силните европейци – Михал Брезина и Томаш Вернен от Чехия направиха слаб старт и са съответно пети и шести.

Изненада във втория ден се получи при дамите. Втората след краткия танц Кетлин Осмънд от Канада измъкна първото място със 170.19 точки. Лидерката Аделина Сотникова не се пребори за победата и се нареди втора със 168.23 точки. На третото място е Харука Имай от Япония, която впечатли с волна програма, след като беше едва девета след кратката.

Начело при танцовите двойки са представителите на домакините Нели Жиганшина и Александър Ганци. Бившите възпитаници на Максим Стависки получиха 59.58 точки за изпълнението си полка и валс.