Чешкият ветеран Яромир Ягър явно ще продължи кариерата си в НХЛ. Според канадската медия „Спортснет“ 45-годишният хокеист е подписал едногодишен договор с Калгари Флеймс.

Според условията на контракта Ягър ще получи 1 милион долара за срока на контракта си и още един милион като допълнителни бонуси. Все още няма официално потвърждение от страна на Калгари.

„Все още не сме потвърдили нищо. Единственото, което мога да кажа със сигурност е, че в неделя говорих с Ягър по телефона. Да изчакаме официално съобщение и едва тогава може да коментира. В момента съм концентриран към гостуването ни на Едмънтън Ойлърс в първия ден от новия сезон“, заяви треньорът на „пламъците“ Глен Гълъцан.

Калгари ще бъде деветият клуб на Яромир Ятър в НХЛ, но първият му в Канада. За последно той беше част от Флорида Пантърс, който в началото на лятото реши да не подновява договора на чеха. През миналия сезон той завърши с 16 гола и 30 асистенции в 82 мача.

Яромир Ягър е един от 100-те най-велики играчи в историята на НХЛ. Той е трети във вечната ранглиста по голове (765), пети по асистенции (1149) и четвърти по изиграни мачове (1711). Той държи рекорда за най-много победни голове (135). Двукратен носител на Купа Стенли с Питсбърг Пингуинс (1991 и 1992 г.).