Олимпийският шампион Карло Янка от Швейцария спечели гигантския слалом от Световната купа в Кранска гора. Неговият успех идва само 10 дни, след като претърпя операция на сърцето.
 
Янка, който е носител на Големия Кристален глобус от миналата година, бе втори след първия манш, но триумфира с общо време две минути и 27,05 секунди. Това бе първата му победа за сезона.
 
Френският тийнейджър Алексис Пинтуро направи невероятно второ спускане и от 16-о място след първия манш завърши на втора позиция – на 0,02 секунди зад Янка. Това бе първи подиум в кариерата на Пинтуро, който по-късно този месец става на 20 години.
 
Трети завърши американецът Тед Лигети. Американецът, който спечели спечели стартовете в Кранска гора през последните три сезона, изостана на 0,12 секунди. Той все пак увеличи шансовете си за Малкия Кристален глобус в гигантския слалом.
 
Американецът е водач в класирането с 383 точки. До края на сезона има само още един старт в гигантския слалом. Втори в ранглистата е Аксел Лунд Свиндал от Норвегия с 306 точки, а трети с 303 точки е Сиприен Ришар от Франция./БЛИЦ