Карло Янка спечели първата си победа в Супер Джи за сезона. Швейцарският скиор триумфира в старта от Световната купа, който се проведе в корейския зимен център Джунсун.

Янка премина през трасето за 1:126,16 минути. Той изпревари с 0,82 секунди италианеца Кристоф Инерхофер. Трето място зае австрийския скиор Винсент Крийхмайр.

Победителят от вчерашното спускане Киетил Янсруд не успя да завърши състезанието. Марсел Хиршер реши да се пробва в Супер Джи и се представи доста успешно в нетипичната за него дисциплина. Той завърши на 7-ата позиция в крайното класиране, изоставайки на 1,32 секунди от Карло Янка.

Със спечелените 36 точки Хиршер увеличи преднината си на върха в генералното класиране за Големия Кристален глобус. Той вече има 1005 точки и води с 89 пред втория Аксел-Лунд Свиндал, който няма да се състезава до края на сезона заради контузия. Трети пък е Хенрик Кристоферсен с 871 точки.

В класирането на Супер Джи лидер остава Свиндал с 310 точки. На втора позиция е Андрю Уайбрехт със 190 точки и завършилият днес на четвърто място Александър Аамод Килде (185 точки).