Българската сензация в сноуборда Радослав Янков продължи страхотното си представяне от началото на сезона. 25-годишният състезател от Чепеларе записа второ място в паралелния гигантски слалом от Световната купа в Рогла (Словения).

Янков загуби от Андрей Соболев битката на финала. По този начин руснакът (световен шампион за 2015 година) отмъсти на българина, който го победи в първия кръг за сезона.

Янков се движеше много добре на финала днес, но в последните метри леко подхлъзване вдясно на трасето му коства изоставането и победата отиде на сметката на Соболев. Руснакът пресече финала 50 стотни по-бързо от българина.

Сънародникът ни привлече вниманието и днес, след като на 1/8-финалите сензационно елиминира легендата в сноуборда Андреас Промегер (+38 стотни). Преди това Янков записа пето време в квалификациите.

На 1/4-финалите българинът се справи и с италианеца Едвин Корати, побеждавайки го с 81 стотни. За място на финала в Рогла Радо Янков елиминира и Станислав Детков от Русия с преднина от 26 стотни.

Второто място също може да се счита за голям успех за българина, който преди това записа две победи. За среброто в Рогла Янков прибавя 800 точки за генералното класиране, в което увеличи преднината си пред преследвачите. Българинът има 3090 точки, втори е Соболев с 1996 точки, а трети - Мирко Феличети (Италия) с 1700 точки.

Янков и Соболев са начело в класирането за малката световна купа в дисциплината с по 1800 точки.

Припомняме, че преди кръга в Словения нашето момче постигна две победи в три старта.