Точно 190 точки разделиха Радослав Янков от Андреас Промегер в битката за Големия Кристален глобус в паралелните дисциплини в сноуборда. 27-годишният чепеларец, който бе носител на последния голям глобус имаше да топи 350 точки, и то само в един старт - днешният паралелен слалом във Винтерберг (Германия), и то след 20-часово пътуване от Сиера Невада (Испания), където записа четвърто и шесто място на световното първенство. 

Въпреки това Янков влезе на 1/8-финалите в паралелния слалом с четвърто време от квалификацията, докато лидерът за Световната купа Андреас Промегер се промуши напред като 13-и. На осминафинала Янков победи с 4 стотни Силван Дюфур (Франция). Промегер пък загуби от двукратния олимпийски шампион от Сочи 2014 Вик Уайлд (Русия). Така шансовете на австриеца да удържи Големия Кристален глобус почнаха да се топят, както снега от силния дъжд във Винтербег. 

На 1/4-финала Радо смени трасето срещу Щефан Баумайстер (Германия). Малшанс малко преди края обаче му попречи да вземе победата и да се бори поне за третото място, с което щеше да защити трофея. В крайна сметка Радо се нареди на седмо място в последното състезание за сезона, а Промегер остана 13-и. Така разликата между двамата се стопи до 190 точки, но в полза на австриеца, който по-рано тази седмица спечели световните титли в паралелния и паралелния гигантски слалом в Сиера Невада. 

Утре Янков и Теодора Пенчева ще участват в отборното състезание на паралелен слалом във Винтерберг - от 11:10 часа. 

Българският тим се прибира в понеделник в 20:15 часа с полет от Франкфурт.