Двукратната световна шампионка Мао Асада спечели за трети път в кариерата си турнира по фигурно пързаляне Четирите континента, на което участват състезателите извън европейските страни. Японката беше придружена на подиума от сънародничките си Акико Сузуки и Канако Муриками.

Асада водеше след краткия танц, в който изпълни блестящ троен аксел. Във волната си тя отново опита най-сложния скок, но направи грешка при него. Въпреки това тя заслужи първа оценка за своето “Лебедово езеро” 130.96 и с общ резултат 205.45 точки спечели трето злато след 2008 и 2010 година.

Бронзовата медалистка от последното Световно Акико Сузуки се пребори за среброто. Ветеранката получи сбор от 190.08 точки. Бронзът е за третата японка Канако Муриками със 181.03 точки.

Американките Кристина Гао, Грейси Голд и Агнеш Завадски са съответно четвърта, шеста и осма. Петата и десетата позиции са за Китай в лицето на Джън Ли и Кехин Зан. След титлата на Кевин Рейнолдс при мъжете, дамите от Канада не се представиха на ниво и Кейтлин Озмънд, Амели Лакост и Джулиан Сегуин са седма, девета и единадесета.